Gå til indhold
Søg

Grib litteraturen på mellemtrinnet – læs litteratur med krop og sjæl

Hvordan kan du organisere og variere din litteraturundervisning med en æstetisk og sansebaseret tilgang, hvor der er plads til fællesskab og samtale? Få præsenteret en række litteraturdidaktiske greb, hvor eleverne i fem faser bliver ’stemt for’, ’oplever’, ’undersøger’ eller ’reflekterer’ over teksten og til sidst ’sætter egne aftryk i verden’ ved fx at producere en brevkasse, en Book Bento eller en litteraturkuffert.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 30. september 2021
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

02/09/2021

Pris

1.050,00 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Litteratur er ikke længere en selvfølgelighed i børn og unges fritid. Den moderne medievirkelighed betyder, at litteraturen ikke er det eneste sted, de får oplevelser, viden og erkendelser. Vi må nytænke litteraturundervisningen og give plads til en mere æstetisk tilgang, der rummer dialog og giver eleverne mulighed for at komme dybt ind i sig selv og langt ud i verden.

Du får præsenteret en række litteraturdidaktiske greb, hvor eleverne i fem faser bliver stemt for, oplever, undersøger eller reflekterer over teksten og til sidst sætter egne aftryk i verden ved fx at producere en brevkasse, en bookbento eller en litteraturkuffert. Du får også ideer til, hvordan du organiserer og varierer din litteraturundervisning ved at kombinere en æstetisk og sansebaseret tilgang med en fællesskabs- og samtalebaseret tilgang.

Mål

Du får:

  • overblik over fem faser i en åben og undersøgende litteraturundervisning
  • praksiseksempler på en æstetisk og samtalebaseret tilgang i litteraturundervisningen
  • ideer til, hvordan du kan planlægge og variere et litteraturforløb ved hjælp af konkrete didaktiske greb
  • ny børnelitteratur mellem hænderne

 

Målgruppe: Dansklærere på mellemtrinnet

Underviser
Ulla Maria Michaelsen, lærer, læremiddelforfatter til ”Grib litteraturen” og blogger

Kursusnummer
CFU219060

Dorte Haraldsted Mortensen

Pædagogisk konsulent

+45 41 89 70 13

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00