Gå til indhold
Søg

Google Translate – det behøver ikke at være snyd

Stort set alle elever bruger oversættelsesmaskiner - mere eller mindre hensigtsmæssigt. På kurset drøfter vi de pædagogiske og didaktiske potentialer, der knytter sig til brugen af maskinerne i tysk- og franskundervisningen. Vi diskuterer, hvordan vi kan føre en kvalificeret dialog med eleverne og udvikle opgavetyper, som hjælper dem til at blive oplyste og kritiske brugere af oversættelsesmaskinerne.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 13. september 2023
Kl. 09.00 - 15.00

Sted

København
Campus Carlsberg
Humletorvet 3
1799 København V
Vis adresse i Google Maps

Tilmeldingsfrist

Tilmeldingsfristen er overskredet

Pris

1075,00 kr.

Kursusbeskrivelse

Der er mange meninger og holdninger blandt lærere til anvendelse af oversættelsesmaskiner som fx Google Translate i sprogundervisningen. Fakta er, at stort set alle elever bruger oversættelsesmaskiner. De bruger dem mere eller mindre hensigtsmæssigt afhængigt af deres forskellige motivation og behov.

På dette kursus sætter vi fokus på anvendelse af oversættelsesmaskiner i sprogundervisningen. Vi går ombord i de værktøjer, der findes, vi afprøver nogle af deres funktionaliteter og undersøger, hvad de reelt kan. Vi ser endvidere på den viden, der er vigtig at have om værktøjerne for at kunne bruge dem hensigtsmæssigt.

Vi interesserer os for elevernes perspektiver på brugen af oversættelsesmaskiner, og vi diskuterer deres forskellige tilgange og strategier i mødet med værktøjerne. Således bliver du klædt på til at føre en kvalificeret dialog med dine elever om brugen af oversættelsesmaskiner.

Endelig drøfter vi de pædagogiske og didaktiske potentialer, der knytter sig til anvendelse af oversættelsesværktøjer i sprogundervisningen, og ser på, hvilke opgavetyper der giver mening og kan hjælpe eleverne til at blive oplyste og kritiske brugere af oversættelsesmaskinerne.

Mål

Du får:
– kendskab til forskellige oversættelsesmaskiner samt deres styrker og svagheder
– indsigt i, hvad forskningen siger om anvendelsen af oversættelsesmaskiner i sprogundervisningen
– inspiration til at inddrage oversættelsesmaskiner i egen sprogundervisning.

Målgruppe
Tysk- og fransklærere

Underviser
Christina Hellensberg, Daniele Eychenne

Kursusnummer
CFU-K23042

Daniele Eychenne

+45 41 89 74 31

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00