Gå til indhold
Søg

Giv dine elever ordet!

Giv din mundtlighedsundervisning et boost! Eleverne udvikler sig inden for de mundtlige genrer, når vi underviser i dem. Du får idéer og redskaber til at undervise i mundtlighed og inspiration til at udvikle dine elevers kommunikative kompetencer. Vi afprøver konkrete aktiviteter, og du får idéer fra undervisningsmaterialet 'Ordet er dit' med hjem til din egen undervisning

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 5. oktober 2021
Kl. 12.30 - 16.30

Tilmeldingsfrist

07/09/2021

Pris

700,00 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Eleverne udvikler sig inden for de mundtlige genrer, når vi underviser i dem. De har brug for at få et fagsprog at tale om mundtlighed ud fra og blive bevidste om de talesproglige virkemidler. Det kommer ikke af sig selv. Når vi underviser i mundtlighed, styrker vi elevernes sprog, formidlingsevner, ordforråd og evne til at indgå i forskellige typer af samtaler.

På dette kursus har vi fokus på danskfagets mundtlige dimension og på, hvordan mundtlighed kan prioriteres i den daglige undervisning.

Kurset præsenterer en genrepædagogisk vinkel på mundtlig dansk. Vi skal se nærmere på, hvordan vi kan undervise i mundtlighed og styrke elevernes mundtlige kompetencer gennem konkret arbejde med mundtlige genrer og teksttyper, som fx fortælling, oplæsning, samtale og fremlæggelse.

Mål

  •  Du vil få viden om mundtlige genrer og deres virkemidler.
  • Du vil få et fagsprog at tale om mundtlighed med.
  • Du vil afprøve en række praktiske og konkrete værktøjer og aktiviteter til arbejdet med mundtlige genrer og mundtlige tekster.

Målgruppe
Dansklærere i udskolingen

Underviser
Pernille Hargbøl Madsen, lærer, lektor i dansk og lærebogsforfatter

Kursusnummer
CFU219015

Trine Ferdinand

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 70 53

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00