Gå til indhold
Søg

Giv dine elever læseglæde og fiktionskompetence

God litteraturundervisning har fokus på elevernes oplevelse, indlevelse og sanser, og den skaber både glæde og begejstring. Du får idéer til, hvordan du tilrettelægger en litteraturundervisning, der med en undersøgende tilgang og fokus på æstetiske læreprocesser giver eleverne lyst til at læse litteratur – samtidig med at de får fiktionskompetence og opnår masser af faglig læring.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 12. oktober 2021
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

14/09/2021

Pris

1.200,00 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

God litteraturundervisning er meget mere end at få styr på handlingsbroer og intertekstualitet – den har fokus på elevernes oplevelse, indlevelse og sanser, og den skaber både glæde og begejstring.

Få idéer til, hvordan du kan tilrettelægge en litteraturundervisning, der med en undersøgende tilgang og æstetiske læreprocesser vækker elevernes motivation og giver dem lyst til at læse litteratur – samtidig med at de får fiktionskompetence, og deres dannelse understøttes.

Få desuden konkrete bud på, hvordan du underviser med billedbøger og andre æstetiske tekster, og bliv præsenteret for nyere billedbøger, der giver både begejstring, eftertænksomhed og smil på læben hos eleverne i indskolingen.

Mål

  • Du får indsigt i undersøgende og æstetisk litteraturundervisning
  • Du bliver præsenteret for nyere børnelitteratur
  • Du får konkrete idéer til, hvordan du kan undervise med en æstetisk og undersøgende tilgang til litteratur

Målgruppe
Børnehaveklasseledere og dansklærere i indskolingen

Underviser
Kenneth Jakobsen Bøye, læremiddelforfatter og redaktør

Kursusnummer
CFU219011

Thomas Ais Christensen

Dansk

+45 41 89 74 28

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00