Gå til indhold
Søg

Giv dine elever forskerbriller på

Forskerdata.dk er en hjemmeside, hvor du kvit og frit kan hente store datamængder og få idéer til, hvordan du kan anvende dem i undervisningen. Data er indsamlet over en lang årrække og er derefter bearbejdet til brug i grundskolen. På kurset afprøver vi nogle af idéerne, og du får grundig indføring i, hvordan du kan stilladsere eleverne i arbejdet med modellering og store datamængder i regneark.

Praktisk information

Dato

Mandag d. 29. november 2021
kl. 09.00 - 15.00
Mandag d. 13. december 2021
kl. 13.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

01/11/2021

Pris

1.400 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Hvor finder du et materiale, der kan løfte elevernes engagement, når I skal arbejde med regneark og modellering? Forskerdata.dk er hjemmesiden, hvor du kvit og frit kan hente store datamængder og finde tilhørende opgaver, du kan anvende i undervisningen. Data er indsamlet over en lang årrække og derefter bearbejdet til brug i grundskolen.

På kurset afprøver vi nogle af opgave , og du får grundig indføring i, hvordan du kan stilladsere eleverne i arbejdet med modellering og store datamængder i regneark. Du kan vælge mellem fire forløb, som også har relation til naturfag, så der er basis for et kvalificeret samarbejde mellem matematik og naturfag eller natur/teknologi.

Mål:
Du får idéer til:

  • at arbejde kompetencebaseret med data og modeller
  • at arbejde med ræsonnementer i mundtlig matematik

Målgruppe
Matematiklærere i 5.-10. klasse

Underviser
Kirsten Søs Spahn, pædagogisk konsulent i matematik, CFU KP

Kursusnummer
CFU219029

Kirsten Søs Spahn

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 74 38

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00