Gå til indhold
Søg

Fra modstand og mistrivsel til trivsel og foretagsomhed

Når børn kommer i en negativ udviklingsspiral, hvordan bryder man den så? Hvilke psykologiske mekanismer kan forklare deres reaktion, og hvilke strategier kan man som professionel bruge for at vende udviklingen mod trivsel, foretagsomhed og højere self-efficacy (handlingstillid)?

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 3. maj 2022
Kl. 12.30 - 16.00

Tilmeldingsfrist

30/06/2021

Pris

1.195,00 kr.

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Oplægget tager udgangspunkt i Skub-metodens 7 strategier, som er en samling af empiriske og teoretiske strategier for at sikre menneskers mulighed for at gå fra ”lært hjælpeløshed” til foretagsomhed. Disse 7 strategier er: Succesoplevelser, interesser og styrker, mod til at handle, rollemodeller, fokus på ”næste bedste skridt”, ændring af vaner og anerkendelse for handling.
I oplægget fokuseres særligt på trivselsteori, og hvorfor børn med vanskeligheder meget ofte (og med stor sandsynlighed) ender med at opleve mistrivsel. Desuden vil et hovedpunkt være, hvordan man som professionel kan hjælpe barnet til at fokusere på ”næste bedste skridt”, og hvordan skubmetodens strategier kan være hjælpsomme til at vende mistrivsel til trivsel og øget self-efficacy.
Oplæg og gruppeøvelser om Skubmetodens teorier og metoder relateres til deltagernes egne faglige udfordringer.

Mål
At deltagerne opnår kendskab til Skub-metodens teorier og metoder, så de kan undervise, vejlede og lede andre børn, unge og voksne til at gå fra lært hjælpeløshed til at være foretagsomme og udvise handlekompetence.

Målgruppe
Undervisere, vejledere, ledere.

Underviser
Anne Kirketerp, psykolog, ph.d.

Kursusnummer
129412

Pia Lotte Olsen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 50

Anette Møller Thiesen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 51

Coronainformation

CFU Bornholm afholder sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne og håndsprit.

For at få adgang til Campus Bornholm og dermed til CFU’s kurser skal man have en negativ COVID-19 test, der er under 72 timer gammel. Det gælder også, selv om man er vaccineret. Testen tjekkes ved adgang til kursuslokalet og ved stikprøver.

Det er muligt at få lavet en hurtigtest på Campus Bornholm mellem 7-18. Alle skal bære mundbind eller visir på gang- og fællesarealer.
Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU-kursusadministration

cfub@kp.dk
4189 9140

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00