Gå til indhold
Søg

En haj til medier og en ørn til litteratur

Allerede i indskolingen er det vigtigt, at eleverne forholder sig reflekteret til de mange medier, de er omgivet af.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 27. april 2021
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

30/03/2021

Pris

1.200 kr. + moms

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Kurset er flyttet fra 13/1-21 til 27/4-21

Allerede i indskolingen er det vigtigt, at eleverne forholder sig reflekteret til de mange medier, de er omgivet af. Med afsæt i begrebet kommunikation får du bud på, hvordan undervisningen i medier kan praktiseres fra skolestart. Vi kommer omkring forskellen på off- og onlinekommunikation, billeddeling, digitale fodspor m.v. Målet er, at den enkelte elev forholder sig reflekteret til eget mediebrug.

Herefter skal det handle om litteratur. Du præsenteres for den største litteratur til de mindste, og med afsæt i helt nye billedbøger for de 6-9-årige får du idéer til, hvordan arbejdet med moderne litteratur kan tilrettelægges og gennemføres i den allerførste danskundervisning.

I den moderne billedbog blander billeder sig med teksten på alternative måder og fortæller ofte en væsentlig del af historien. Det giver god mulighed for aktiviteter i undervisningen, hvor eleverne får lov at opleve bevægende fortællinger, og hvor deres multimodale tekstkompetence udvikles. Vi kommer også omkring romangenren og en enkelt fagbog.

Mål
Du får:

  • indsigt i, hvordan du kan undervise i medier i indskolingen
  • præsenteret de nyeste og mest interessante billedbøger
  • konkrete idéer til forløb med moderne børnelitteratur

Målgruppe
Dansklærere i indskolingen samt PLC-medarbejdere

Underviser
Trine May, læremiddelforfatter

Kursusnummer
CFU119013

Trine Ferdinand

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 70 53

Coronainformation

19. januar 2021
Al undervisning med fysisk fremmøde på videregående uddannelser omlægges til digitalt format – det gælder også for CFU. Vi håber at kunne afholde vores kurser som planlagt fra marts 2021.

Vi håber, dette igen bliver gældende fra 1. marts 2021
På Københavns Professionshøjskole afholder CFU sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne, håndsprit og mundbind, såfremt det er relevant. Rengøringen er intensiveret, så der rengøres kontaktpunkter to gange dagligt. Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås. Reglen om ti personer gælder ikke i forbindelse med undervisning, men alle skal bære mundbind på gang- og fællesarealer.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00