Gå til indhold
Søg

Dysleksi – årsager, forklaringer og sammenfald

At lære at læse og skrive er en væsentlig forudsætning for at deltage i det moderne samfund. Evnen er ikke medfødt, men kulturelt udviklet og det kræver intensiv træning at knække koden. For op mod 8 % af befolkningen er læsning og skrivning forbundet med så store vanskeligheder, at de diagnosticeres med dysleksi, og det er dermed den hyppigste indlæringsvanskelighed i folkeskolen.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 10. maj 2022
Kl. 13.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

30/06/2021

Pris

695,00 kr.
Gratis under abonnement.

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Gennem de sidste 30 år har man forsket intensivt i dysleksi, og man er kommet langt i at forstå de bagvedliggende mekanismer.
Kurset vil give indblik i, hvad der karakteriserer dysleksi og gå i dybden med underliggende årsager og forklaringer indenfor forskningen i kognition og neuropsykologi, samt sammenfald med andre diagnoser.

Mål
At deltagerne får kendskab til de underliggende årsager til dysleksi og bud på, hvordan elever med dysleksi bedst findes og understøttes i deres læring.

Målgruppe
Lærere og læsevejledere i folkeskolen.

Underviser
Stig Haslund, cand.pæd. i pædagogisk psykologi og adjunkt på Institut for læreruddannelse KP.

Kursusnummer
129423

Pia Lotte Olsen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 50

Anette Møller Thiesen

Adm. medarbejder

+45 41 89 73 51

Coronainformation

CFU Bornholm afholder sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne og håndsprit.

For at få adgang til Campus Bornholm og dermed til CFU’s kurser skal man have en negativ COVID-19 test, der er under 72 timer gammel. Det gælder også, selv om man er vaccineret. Testen tjekkes ved adgang til kursuslokalet og ved stikprøver.

Det er muligt at få lavet en hurtigtest på Campus Bornholm mellem 7-18. Alle skal bære mundbind eller visir på gang- og fællesarealer.
Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU-kursusadministration

cfub@kp.dk
4189 9140

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00