Gå til indhold
Søg

Digitale artefakter – konstruktion og programmering i makerspace

teknologiforståelse er ’digitale artefakter’ genstande, der er skabt gennem design, konstruktion og programmering. Vi vil designe, konstruere og programmere digitale artefakter og bruge dem i større projekter, som kræver, at vi både roder med mikrocomputere, forskellige sensorer og aktuatorer og konstruerer med forskellige makerteknologier, fx 3D-printer og laserskærer.

Praktisk information

Dato

Tirsdag d. 25 januar 2022 Kl. 13.00-16.00
Tirsdag d. 8. februar 2022 Kl. 13.00-16.00
Tirsdag d. 1. marts 2022 Kl. 13.00-16.00

Tilmeldingsfrist

16/12/2021

Pris

1.800 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

I teknologiforståelse taler man om digitale artefakter som genstande, der er skabt gennem design, konstruktion og programmering, hvor formålet er blevet indlejret i genstanden.

På dette kursus skal vi bygge fysiske, digitale artefakter. Det kan være en slikmaskine, der udleverer et stykke slik, når nogen tweeter til den, en vækstkasse med automatvander og lys, et fjernstyret, selvkørende kamera eller helt andre ideer, der dukker op.

På første kursusdag undersøger vi og lader os inspirere af de forskellige muligheder i Future Classroom Lab og udvikler de projekter, vi skal arbejde videre med på de følgende kursusdage. De efterfølgende kursusdage designer, bygger, konstruerer og programmerer vi forskellige digitale artefakter.

Vi vil arbejde med forskellige makerteknolgier (fx lasercutter og 3D-printer) og med mikrocomputere (fx micro:bit, Arduino og Raspberry Pi) med tilkoblede input- og outputenheder.

Vi skal undersøge, eksperimentere og udvikle prototyper – og forhåbentlig bliver vi meget klogere undervejs.

Forløbet er ikke rettet mod et specifikt fag, men har i høj grad fokus på tværfaglighed, innovation og teknologiforståelse.

Mål
Du får en grundlæggende forståelse for samspillet mellem teknologi og konstruktion i digitale artefakter.

Målgruppe
Lærere, pædagoger, it-vejledere og læringsvejledere

Undervisere
Martin Exner og Malte von Sehested, pædagogiske konsulenter på CFU

Kursusnummer
CFU129018

Malte von Sehested

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 72 49

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00