Gå til indhold
Søg

Den første læsning og skrivning i børnehaveklassen

Grundigt og varieret arbejde med sprog er afsættet, når vi sætter fokus på den tidlige læsning og skrivning i børnehaveklassen. Gode fortællinger må der til, når eleverne skal udvikle deres sprog. Temaerne på dette kursus vil være tidlig læsning, opdagende skrivning og fælles historier.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 5. maj 2021
Kl. 09.00 - 15.00

Tilmeldingsfrist

07/04/2021

Pris

1.200 kr.

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Kurset er flyttet fra 1/10-20 til 20/1-21 og igen til 5/5-21

Skab situationer i børnehaveklassen, hvor dine eleverne bruger sprog, læsning og skrivning funktionelt, når de kommunikerer i skrift, tale, lyd og billede. På kurset vil vi koble teori og praksis og se på, hvordan vi kan skabe varierede og engagerende læse- og skrivesituationer med spændende tekster. Se praksiseksempler på den første læseundervisning, opdagende skrivning og sprogtilegnelse, som giver alle elever mulighed for udfordringer og succes.

Nøgleord
• Sproglig bevidsthed og ordforrådstilegnelse
• Skrivning og skriveundervisningen
• De gode og engagerende tekster og de dejlige oplevelser
• Afkodning og læseforståelse
• Feedback og evaluering
• Kreativitet, fællesskab og organisering
• Stilladsering og modellering

Mål
Du får viden og idéer, så du i undervisningen kan koble teori og praksis i forhold til den tidlige skrivning og læsning og i forhold til sprogtilegnelsen.

Målgruppe
Pædagoger og lærere i børnehaveklassen

Underviser
Lena Bülow-Olsen, pædagogisk konsulent

Kursusnummer
CFU209023

Dorte Haraldsted Mortensen

Pædagogisk konsulent

+45 41 89 70 13

Coronainformation

19. januar 2021
Al undervisning med fysisk fremmøde på videregående uddannelser omlægges til digitalt format – det gælder også for CFU. Vi håber at kunne afholde vores kurser som planlagt fra marts 2021.

Vi håber, dette igen bliver gældende fra 1. marts 2021
På Københavns Professionshøjskole afholder CFU sine kurser med god afstand i undervisningslokalerne, håndsprit og mundbind, såfremt det er relevant. Rengøringen er intensiveret, så der rengøres kontaktpunkter to gange dagligt. Al forplejning leveres i undervisningslokalerne, så køen i kantinen undgås. Reglen om ti personer gælder ikke i forbindelse med undervisning, men alle skal bære mundbind på gang- og fællesarealer.

Covid-19 har indflydelse på alles privat- og arbejdsliv, men mange aktiviteter kan heldigvis gennemføres – når blot vi har fokus på myndighedernes retningslinjer. Såfremt anbefalingerne fra myndighederne ændres og får betydning for Center for Undervisningsmidlers tilbud, vil vi give direkte besked til alle involverede.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00