Gå til indhold
Søg

De matematiske kompetencer i praksis

Den seneste Timss-undersøgelse viser en kraftig tilbagegang for eleverne i matematik. Men det betyder ikke, at vi skal opgive at undervise eleverne i de matematiske kompetencer. Kompetencebaserede opgaver er stadig relevante, idet de både udfordrer eleverne i problemløsning og giver dem forståelse for basale regnestrategier. Få bud på, hvordan du kan arbejde med de matematiske kompetencer i praksis.

Praktisk information

Dato

Mandag d. 23. august 2021
kl. 09.00 - 15.00
Mandag d. 20. september 2021
kl. 13.00 - 16.00
Mandag d. 11. oktober 2021
kl. 13.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

22/06/2021

Pris

1.500 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Den seneste Timss-undersøgelse viser en kraftig tilbagegang for eleverne i matematik. Men det betyder ikke, at vi skal opgive at undervise eleverne i de matematiske kompetencer. Kompetencebaserede opgaver er stadig relevante, idet de både udfordrer eleverne i problemløsning og giver dem forståelse for basale regnestrategier.

I næsten 20 år har de matematiske kompetencer været en central del af matematikundervisningen i Danmark. De har bl.a. spillet en stadig stigende rolle i prøverne, både skriftligt og især mundtlig.

Vi vil arbejde med hver enkelt af de seks matematiske kompetencer og gå i dybden med, hvad de betyder, hvad de rummer, og hvordan du kan få dem med i dit daglige arbejde og dermed udvikle elevernes matematiske dannelse.

Timss-undersøgelsen fra december 2020 viser, at eleverne har klaret sig dårligere end tidligere. Timms tester imidlertid ikke elevernes niveau i de matematiske kompetencer, kun i mere eller mindre enkle færdigheder i det matematiske stof.

På kurset vil der være fælles oplæg, der udfolder de matematiske kompetencer. Derudover vil der være gruppevis præsentation og afprøvning af aktiviteter og opgaver til forskellige trin (0.-3., 4.-6. og 7.-10. klasse).

Mellem de tre kursusgange vil du have mulighed for at afprøve aktiviteterne og opgaverne med dine elever.

Målgruppe
Matematiklærere 1.-10. klasse samt børnehaveklasseledere.

Undervisere
Klaus Fink, konsulent, Torben Blankholm, lærer, og Mikael Skånstrøm, lektor

Kursusnummer
CFU219066

Kirsten Søs Spahn

Pædagogisk Konsulent

+45 41 89 74 38

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00