Gå til indhold
Søg

Brug nyhedsmedier i samfundsfag

Motivér dine elever ved at arbejde med medier og autentiske problemstillinger i undervisningen. På kurset får du bud på, hvordan du kan udvikle dine elevers kompetencer og danne dem alment og demokratisk. Du bliver bl.a. præsenteret for andre læreres idéer til at anvende medier i undervisningen med eksempler fra ungemediet Seismo, og du får mulighed for selv at lægge op til engagerende elevaktiviteter.

Praktisk information

Dato

Onsdag d. 13. oktober 2021
Kl. 13.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

15/09/2021

Pris

650 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Medier kan bruges i alle fag for at motivere elever gennem brugen af autentiske problemstillinger.

Læreren bliver på kurset præsenteret for andre læreres idéer til at anvende medier i undervisningen med eksempler fra ungemediet Seismo.

På kurset undersøger vi, hvordan autentiske nyheder kan sikre, at eleverne arbejder med at udvikle deres kompetencer i samfundsfag. Læreren får som afslutning på kurset mulighed for selv, under inspiration af andres ideer, at lægge op til engagerende elevaktiviteter, som tager afsæt i en artikel inden for en af kategorierne politik, kultur, videnskab, identitet, online eller økonomi.

Tag din kollega med, så I sammen kan få idéer og blive klogere på, hvordan I kan udvikle jeres elevers kompetencer og danne dem alment og demokratisk.

Målgruppe
Samfundsfagslærere

Underviser
Kari Astrid Thynebjerg, adjunkt på Professionshøjskolen Absalon

Kursusnummer
CFU219054

Morten Wiell Buttenschøn

Historie og samfundsfag

+45 41 89 74 27

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00