Gå til indhold
Søg

Bring dine elever i læseflow

Alle elever på mellemtrinnet kan have glæde af velstrukturerede læsekurser på deres vej mod den eftertragtede flydende læsning. Ifølge forskning skal sådanne læsekurser være intensive, indeholde flere komponenter og være tilpasset de enkelte elever. Du præsenteres for forslag til, hvordan du kan tilrettelægge et læsekursus for mellemtrinnet og afprøver undervejs forskellige typer af læseopgaver.

Praktisk information

Dato

Tirsdag den 24. august 2021, kl. 9-15

Tilmeldingsfrist

30/06/2021

Pris

1.400,00 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

Alle elever på mellemtrinnet kan have glæde af velstrukturerede læsekurser på deres vej mod den eftertragtede flydende læsning. Forskningsresultater viser, at differentierede, intensive læsekurser har en betydelig effekt, også for elever med læsevanskeligheder. Særligt effektivt er det at arbejde samtidigt med komponenter inden for både ordafkodning og sprogforståelse. Et godt læseflow forudsætter nemlig både en automatiseret ordafkodning, en bred og dyb ordforståelse, en god tekstforståelse og en passende hastighed.

Hvordan tilrettelægges et effektivt læsekursus på mellemtrinnet, hvor disse fire komponenter styrkes? Hvordan kan man inddrage ressourcepersoner som fx læsevejlederen i et intensivt forløb? Hvilke tekster skal eleverne læse, og hvilke opgaver skal de løse?

På kurset vil du blive præsenteret for forslag til tilrettelæggelse af et læsekursus, og du vil have mulighed for at afprøve konkrete elevopgaver.

Kursets indhold:

  • Forskning i intensive læsekurser
  • Multikomponente læsekurser
  • Tilrettelæggelse af et læsekursus med fokus på flydende læsning
  • Konkrete læseopgaver til elever på mellemtrinnet

Mål
Du får viden om intensive læsekurser og færdigheder i at tilrettelægge et effektivt læsekursus for mellemtrinnet.

Målgruppe
Dansklærere på mellemtrinnet samt læsevejledere

Underviser
Mia Graae, lektor ved KP og lærebogsforfatter, og Elsebeth Otzen, cand.pæd. i dansk og lærebogsforfatter

Kursusnummer
CFU219025

Thomas Ais Christensen

Dansk

+45 41 89 74 28

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00