Gå til indhold
Søg

Børnenes U-landskalender 2021 – Lær Kenyas Turkana-børn at kende

Årets U-landskalender går til Kenya, hvor I skal besøge Turkana-folket, der dagligt kæmper for at få de mest basale livsvilkår opfyldt. I kommer også med ud i de frugtbare bjergområder, til kæmpebyen Nairobi, og så skal I arbejde med Kenyas fantastiske natur og vilde dyreliv. På kurset får du en god introduktion til Kenya og årets materiale, indblik i tilblivelsen af årets elevhistorie og inspiration til undervisningen.

OBS: Arrangementet har været afholdt.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 7. oktober 2021, kl. 13.00 - 16.00

Tilmeldingsfrist

20/09/2021

Pris

200 kr. inkl. forplejning

Kursusbeskrivelse

Med Danidas meget anvendte og populære undervisningsmateriale kan du i år tage dine elever med til det østafrikanske land Kenya. Gennem film, fotos og opgaver lærer I landet og kenyanerne at kende fra flere forskellige vinkler i børnehøjde.

I skal besøge Turkana-folket, der dagligt kæmper for at få de mest basale livsvilkår opfyldt. I kommer også med ud i de frugtbare bjergområder, til kæmpebyen Nairobi, og så skal I arbejde med Kenyas fantastiske natur og vilde dyreliv.

Materialet til Børnenes U-landskalender er meget alsidigt og giver rig mulighed for at tilrettelægge et spændende forløb, der kan strække sig over et par dage eller en hel uge. Der er også eksempler på, at skoler bruger undervisningsmaterialets aktiviteter i helt op til seks uger i indskolingen – med inddragelse af en lang række fag. Materialet indeholder flotte bøger, digitale aktiviteter og masser af opgaver med kreativitet, bevægelse og faglig fordybelse.

På kurset får du en god introduktion til Kenya og årets materiale, inspiration til undervisningen og forfatter Kim Langers foredrag om tilblivelsen af årets elevhistorie.

Årets organisation er Folkekirkens Nødhjælp. Overskuddet fra salget af Børnenes U-landskalender 2021 går til et projekt, der skal sikre skolegang og leg for 25.000 børn i Kenyas fattige Turkana-region og til at familierne bliver mere modstandsdygtige over for klimaforandringer.

Alle deltagere på kurset får en gratis elevbog og en lærevejledning med hjem. Hele klassesæt med 30 elevbøger og 2 lærervejledninger kan forudbestilles på u-landskalender.dk fra omkring 1. maj 2021.

Målgruppe
Undervisere i dansk, natur/teknik, kreative fag og fagsamarbejde i 1.-5. klasse

Underviser
Michael Larsen, skrivende projektleder hos inVirke

Kursusnummer
CFU219050

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
41 89 91 13

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00