Gå til indhold
Søg

Børnehaveklassens dag 2021

Kom og vær med til en spændende dag, hvor der er fokus på elevernes trivsel og læring i børnehaveklassen.

Praktisk information

Dato

Torsdag d. 9. september kl. 09.00-15.30.
Der serveres morgenkaffe/brød kl. 08.30.

Tilmeldingsfrist

09/08/2021

Pris

1.400 kr. inkl. forplejning

Tilmeld dig

Kursusbeskrivelse

På børnehaveklassens dag 2021 får du bud på, hvorfor det er vigtigt at styrke børns robusthed, og hvordan vi griber det an.

Fælles oplæg:
Børns robusthed – hvordan styrker vi den? v/Per Schultz Jørgensen, professor emeritus, dr. phil.

Robusthed handler om at kunne holde ud, ikke for let give op, være vedholdende, have lidt modstandskraft – og videre: kunne tage et ansvar, være social, målrettet. Altså karakterdannelse. Men er det noget for børn?
Svaret er ja, for grundlaget lægges i barndommen. I dag er det vigtigere end nogensinde for at klare sig i en individualiseret verden, hvor meget er i opbrud, også den familie, de vokser op i.Inddragelse i familiens dagligliv er en måde at styrke børns robusthed. Du får idéer til at arbejde med elevernes madglæde og viden om måltidets betydning for fællesskabet i klassen og familien.

Vi står i en klimaudfordring, og du får redskaber til at arbejde med natur og bæredygtighed med udgangspunkt i byområdet omkring Campus Carlsberg.

Vi afprøver bevægelse og boldspil, som kan bruges direkte i klassen og som rækker ind i fritiden.

Bevæget bliver vi når elever mister deres kære, men hvordan vi, som lærere og pædagoger tackler svær sygdom og død får du redskaber til fra en tidligere lærer og forfatter.

På dagen vil der være udstilling af materialer fra forlag og Center for Undervisningsmidler
(CFU).
Program:

Kl. 08.30-09.00 Ankomst og morgenkaffe. Der vil være udstilling fra diverse forlag.

Kl. 09.00-09.10 Velkomst v. konsulent Ingrid Skovgaard Andersen og morgensang v. Jens Nørmølle

Kl. 09.10-10.00 Børns robusthed – hvordan styrker vi den? v. Per Schultz Jørgensen, professor emeritus, dr.phil.

Kl. 10.00–10.15 Pause

Kl. 10.15-12.15 Workshop – runde 1

Kl. 12.15-13.15 Frokost i kantinen

Kl. 13.15-13.30 Pause – Forlagsbesøg

Kl. 13.30-15.30 Workshop. Runde 2. Der serveres kaffe/te og kage i lokalerne.

Kl. 15.30 Tak for i dag 😊

Workshops
Prioriter 2 workshopønsker og angiv dem i notefeltet ved tilmelding!

A. Madglæde i en klimatid  v/ Claus Angelo, underviser, økologiomlægger og kulinarisk rådgiver
På workshoppen har vi fokus på madglæde, og hvor vigtig smagen og sansningen er for det gode fælles måltid i klassen, og for accept af hinandens madkultur. Tilberedningen og håndteringen af råvarer styrker elevernes motorik og det sanselige omkring tilberedningen af maden. Vi tager også et blik på maden i en klimatid, og hvordan vi øger elevernes interesse for bæredygtighed og den mangfoldighed af råvarer, som findes. Du får mulighed for at afprøve de gode ideer i praksis og får materialer med hjem til dit brug i klassen.

B. Eventyrlige rytmikfortællinger i børnehaveklassen v/ Annette Møss, Musik og bevægelsespædagog
Vi hopper på nye eventyr fyldt med remser, rap og rytmeleg. Der er fokus på det sproglige, opmærksomheden og bevægeglæden samt plads til fantasi og medskaben.

C. Basket og bevægelse v/Instruktør Alonzo Brooks og direktør for Børne Basket Fonden Jens Laulund
Du bliver taget med på en tur i lærende, underholdende bold-aktiviteter og bevægelse, som du kan bruge med dine elever i din daglige praksis. Aktiviteterne er afprøvet på skoler og du vil blive præsenteret for Børne Basket Fondens arbejde med børn, leg og bevægelse og den åbne skole – og ikke mindst hvad der skal til for at etablere et samarbejde med den lokale forening.

D. Om at tackle svær sygdom og død i sit arbejde v/Anna Kløvedal, lærer og forfatter
Som pædagog er man i sit arbejde vant til at blive konfronteret med følelser. Men når svær sygdom eller ligefrem død rammer et barn eller en forælder i ens klasse, kan man komme i afmagt. Vi skal tale om konkrete råd til, hvordan I kan forholde jer både over for børnene i klassen, forældregruppen, den ramte familie og dine kollegaer.

E. Ud af skolen/ud i naturen v/Anette Vestergaard Nielsen, naturfagskonsulent på CFU/KP
Det er efterhånden kendt at børn lærer mere, når de er under åben himmel. Men at være udenfor er ikke nok. Vi skal lære børnene at se, at observere, at sammenligne og lægge nye erfaringer til det de allerede kender. På workshoppen vil vi arbejde med forskellige udeskole aktiviteter, og hvordan vi udvikler et naturfagligt sprog om det vi observerer. Vi er ikke alle eksperter i naturen, men vi voksne har en forestilling om hvad børn kan opdage i naturen og når de i det hele taget er ude. Det er den forestilling, der kan guide børn til de gode oplevelser, de senere kan hænge viden op på.

Se plakaten her

Målgruppe
Børnehaveklasseledere, lærere og pædagoger

Kursusnummer
CFU119002

Coronainformation

14. juni 2021

Fra 14. juni er kravet om mundbind ophævet, og det samme gælder kravet om at holde 1-2 meters afstand på campus.

Du skal fortsat have gyldigt Coronapas, når du skal ind på campus, og det bliver tjekket ved stikprøvekontrol. Der kan være lidt kø ved stikprøvekontrollen ifm. indgangen på professionshøjskolen. Du kan derfor med fordel downloade dit testsvar/have dit print af testsvar klar, inden du møder op.

Det er vigtigt, vi tager hensyn til hinanden, og at vi alle følger de almindelige regler for at forebygge smitte, dvs. vask hænder, sprit af, hold afstand osv. Hold også øje med skilte, og følg anvisninger om brug af trapper, elevatorer o.l.

CFU-kursusadministration

kursus-cfu@kp.dk
4189 9113

Mandag-torsdag kl. 8.30-15.00
Fredag kl. 8.30-14.00