
Find kurser
Find og tilmeld dig CFU’s kurser og konferencer. Oversigten er kronologisk. Under STED kan du vælge mellem CFU København og CFU Bornholm, og under EMNE kan du vælge, hvilke fag du vil se.
CAS i din matematikundervisning – ONLINE
Har du ikke fået taget hul på CAS endnu? Få en indføring i forskellige CAS-værktøjer, og hør om muligheder, udfordringer og krav. Få desuden bud på, hvordan CAS kan bruges til at skabe større forståelse for matematik, til at foretage undersøgelser og til at argumentere og diskutere matematik.
Dato
Sted
Undervisning i sprogforståelse i læsning – allerede i indskolingen
Elevers sprogforståelse har afgørende betydning for deres læseforståelse. På kurset ser vi på, hvordan man kan arbejde systematisk med sprogforståelse allerede i indskolingen og derved understøtte den senere læseforståelse.
Dato
Sted
Læs for Livet – Spot på læselysten
Hvordan giver man adgang til bøger og skaber læselyst blandt børn og unge, der ellers har modstand mod bøger og ikke-alderssvarende læseevner? Og hvordan får man læselysten til at spire?
Dato
Sted
Funktionel grammatik
Vil du gerne arbejde funktionelt med grammatik, så sproglig bevidsthed bliver en naturlig del af arbejdet med litteratur, fagtekster og brugstekster? Lær et funktionelt sprog om sprog, som skaber bevidsthed om de sproglige ressourcer, som kendetegner fx berettende, argumenterende og reflekterende tekster.
Dato
Sted
Gør din fortælling levende
Slip bogen og fortæl frit. Vi øver os på korte bibelfortællinger, men gennem workshoppen får du fortælleredskaber, som kan bruges til alle type fortællinger. Øvelserne er både for totalt nybegyndere og garvede fortællere. Kurset arrangeres i samarbejde med Folkekirkens Skoletjeneste.
Dato
Sted
Styrk børns selvstændige refleksion og opgaveløsning
Som lærer oplever du måske elever i din klasse, der har svært ved at gå selvstændigt i gang med en opgave, har svært ved at holde fokus på det relevante og/eller virker urolige og umotiverede. Workshoppen tager afsæt i Feuersteins medierede læring og i tilgange, der benytter den medierede læring som udgangspunkt.
Dato
Sted
Nest-pædagogik i praksis
Nest-programmet er et skoleudviklingsprogram med fokus på inkluderende fællesskaber for børn med og uden særlige behov. Nest-pædagogik inspirer til design af hverdagspraksis, der kommer alle børn til gode.
Dato
Sted
Evolution og biodiversitet
Du får redskaber til at bringe forskningen – og hvordan den bruges eller misbruges – ind i undervisningen.
Dato
Sted
Tre små morfemer – ret så stor betydning
Elevernes opmærksomhed på ords betydningsdele (morfemer) kan have stor betydning for udviklingen af deres ordkendskab og stave- og læsefærdigheder.
Dato
Sted
Skab med teknologier
Hvordan står det til med den rumlige intelligens, og hvordan kan du bruge den i undervisningen? Makerspaces og makerteknologier giver eleverne mulighed for at være kreative skabere af ægte produkter. Den teknologiske udvikling har gjort, at maskiner, som førhen var forbeholdt industrien, nu er tilgængelige for skoler.
Dato
Sted
Aktuelle Lernmittel ins Spiel bringen
Elevernes interesse for tysk er afgørende for, at de bliver dygtige. Vedkommende læremidler og de måder, du bruger dem på, er med til at skabe engagement. Tag med på opdagelse i læremidlernes univers – hvad kan du låne og streame fra CFU, og hvordan kan materialerne bruges i tyskundervisningen?
Dato
Sted
Molevitten – Nyt dansksystem – der får alle med!
Sådan lærer elever at mestre læsning og at får lyst til litteratur – og dermed læseglæde.
Dato
Sted
Spilbaseret læring – digitale universer
De fleste børn synes, det er sjovt at spille. Men det er som regel en aktivitet, der foregår i fritiden. Spørgsmålet er, om man kan udnytte denne glæde og motivation ved spil til at skabe øget læring og trivsel i skolen?
Dato
Sted
Danskvejledernetværk: Hvordan kan vi skabe en engagerende og meningsfuld skriveundervisning?
Vil du deltage i et netværk med dansklærere, danskvejledere og fagteamansvarlige, hvor du får nye input om fag, litteratur og bøger?
Dato
Sted
Inspirationsmøde for børnehaveklasseledere og pædagoger i børnehaveklassen
Få ny inspiration til dit arbejde i børnehaveklassen og bliv opdateret på de faglige områder og på forskellige tilgange til læring. Se de nyeste materialer og del viden og erfaringer med dine kolleger.
Dato
Sted
Aktuelle Lehrmittel ins Spiel bringen
Interesse for tysk er afgørende for, at eleverne bliver dygtige til faget. Veje til at skabe engagementet hos eleverne er bl.a. at bruge vedkommende læremidler og de måder, du bruger dem på. Tag med på opdagelse i læremidlernes univers. Hvad kan du låne og streame fra CFU, og hvordan kan materialerne bruges i tyskundervisningen?
Dato
Sted
Dansk som andetsprog
Føler du dig usikker på, hvordan du giver dine elever med dansk som andetsprog de bedste betingelser for at lære, eller vil du bare gerne opdateres med nyeste forskning på området?
Dato
Sted
Stimulating vocabulary – planning and playing
Vocabulary is essential for learning English. How can we work with vocabulary in a playful, but meaningful way? This course will give ideas on how you strategically plan to work with vocabulary e.g. how to recycle valuable words in order to stimulate your pupils’ language skills.
Dato
Sted
Billedkunst, valgfag og prøve – kom godt fra start
Bliv klædt på til både at undervise og føre til prøve i faget.
Dato
Sted
Mobbemønstre og magtkampe – Håndtering af mobning i skolen
Mobning er en kompleks og vanskelig størrelse, der ikke lader sig løse med simple metoder. For at kunne forebygge og tackle mobning på måder, der virker, er der behov for både viden om mobning som fænomen og viden om, hvordan mobning bedst kan undgås og håndteres.
Dato
Sted
Hvordan arbejder man undersøgende med sine elever i matematikundervisningen? – Dublering
Der tales meget om at eleverne skal kunne arbejde undersøgende - men hvad er det? Vi vil på kurset se på hvilke opgavetyper som forskellige typer af undersøgende virksomhed, se på muligheder og faldgruber samt hvordan man kan organisere sin undervisning.
Dato
Sted
Talblindhed – Hvad, hvorfor og hvordan?
Elever i vanskeligheder i matematik - med særlig fokus på talblindhed.
Dato
Sted
PLC-dagen 2021
De higer og (under)søger PLC som omdrejningspunkt for undersøgende læreprocesser
Dato
Sted
Hvordan arbejder man undersøgende med sine elever i matematikundervisningen?
Der tales meget om at eleverne skal kunne arbejde undersøgende - men hvad er det? Vi vil på kurset se på hvilke opgavetyper som forskellige typer af undersøgende virksomhed, se på muligheder og faldgruber samt hvordan man kan organisere sin undervisning.
Dato
Sted
Talblindhed – Hvad, hvorfor og hvordan? – Dublering
Elever i vanskeligheder i matematik - med særlig fokus på talblindhed.
Dato
Sted
Matematiklærerens dag 2021
Vil du opdateres om seneste nyt inden for faget matematik? På Matematiklærerens dag har du mulighed for at høre oplæg, deltage i workshops og dele erfaringer med gode kolleger.
Dato
Sted
Når børn reagerer
Al adfærd er kommunikation, men alligevel har de børn, som mestrer det talte sprog, en fordel i forhold til de børn, der slår, sparker og kaster med ting, for at blive set, hørt og forstået. Disse børns reaktioner udfordrer os på mange måder, er enormt ressourcekrævende og arbejdet med dem er ofte konfliktfyldt og præget af magtesløshed. Samtidig tager de ofte fokus fra den gruppe af børn, som i stedet reagerer indad, men også forsøger at fortælle os noget vigtigt.
Dato
Sted
Inspirationsmøde for dansklærere i indskolingen
Deltag i et danskfagligt inspirationsmøde, hvor du bliver opdateret på faglige områder og forskellige tilgange til læring samt præsenteret for de nyeste materialer. På mødet har du mulighed for at dele viden og erfaringer.
Dato
Sted
Løbende differentiering og evaluering i indskolingen
Elever udvikler deres læsning og skriftlighed i forskellig takt og med forskellige behov for støtte. Der skal derfor differentieres, men differentiering kræver effektiv evaluering. De årlige læsetest er langtfra nok til at vurdere elevernes faglige udvikling og kan være svære at handle på.
Dato
Sted
Skriftlighed i danskfaget
Skrivefærdigheder er en vigtig kompetence, både til personlig og faglig udvikling. Danskfaget rummer et væld af muligheder for at eksperimentere og udvikle den skriftlige kompetence. Men hvordan får vi støttet eleverne så de opnår lyst og kompetencer til at bruge skriftsproget?
Dato
Sted
Inspirationsmøde for engelsklærere
Deltag i et engelskfagligt inspirationsmøde, hvor du bliver opdateret på faglige områder og forskellige tilgange til læring samt præsenteret for de nyeste materialer. På mødet har du mulighed for at dele viden og erfaringer.
Dato
Sted
Læse- og skriveteknologi i undervisningen
I næsten alle klasser findes elever, som er udfordrede, når de skal læse eller skrive, hvilket forhindrer dem i at deltage på lige fod i klassens faglige fællesskab. Kurset giver dig overblik over og indsigt i, hvordan ny læse- og skriveteknologi kan understøtte læring og deltagelse i undervisningen.
Dato
Sted
Guided Writing
Guided Writing giver struktur på din skriveundervisning i indskolingen. Bliv inspireret til, hvordan du kan differentiere undervisningen, og hvordan du samtidig kan bruge elevernes egne tekster til undervisning i fonologi og grammatik samt til andre sproglige aktiviteter.
Dato
Sted
Guided Reading – differentieret læseundervisning i indskolingen
Guided Reading er et anderledes bud på en differentieret læseundervisning for samtlige elever i klassen. Læsningen foregår på homogene læsehold, hvor eleverne hver dag bliver guidet i deres læsning af underviseren. Læseforståelse og samtale om det læste er centrale elementer i Guided Reading.
Dato
Sted
En haj til medier og en ørn til litteratur
Allerede i indskolingen er det vigtigt, at eleverne forholder sig reflekteret til de mange medier, de er omgivet af.
Dato
Sted
ASK – Alternativ og Supplerende Kommunikation
Hvad er Alternativ og Supplerende Kommunikation (ASK)?
Dato
Sted
CFU-café: Nyt til dansk – mellemtrin
Caféeftermiddag - nye materialer til dansk
Dato
Sted
Den første læsning og skrivning i børnehaveklassen
Grundigt og varieret arbejde med sprog er afsættet, når vi sætter fokus på den tidlige læsning og skrivning i børnehaveklassen. Gode fortællinger må der til, når eleverne skal udvikle deres sprog. Temaerne på dette kursus vil være tidlig læsning, opdagende skrivning og fælles historier.
Dato
Sted
CFU-café: Nyt til dansk – indskoling
Caféeftermiddag - præsentation af nye materialer til dansk
Dato
Sted
Sikker læsning i 2.-3. klasse – Hvad ved vi, og hvad gør vi?
Eleverne har knækket koden og har fået en god læsestart. Men hvordan sikrer vi elevernes fortsatte udvikling? Hvad siger forskningen om det næste udviklingstrin, og hvordan arbejder vi med flydende læsning og stavning i praksis?
Dato
Sted
CFU-café: Nyt til dansk – udskoling
Caféeftermiddag - nye materialer til dansk
Dato
Sted
Evaluering af fp9 i dansk
Det er ikke længere dansklæreren, der skal rette elevernes prøve i dansk, skriftlig fremstilling, fp9, men derimod den statsligt beskikkede censor. Man har derfor ikke på samme måde mulighed for at følge med i, hvordan udviklingen i prøverne er, og hvad eleverne generelt har svært ved.
Dato
Sted
Den nye børnelitteratur og sociale medier i mellemtrinnets danskundervisning
Kursusdagen sætter spot på cremen af moderne dansk børnelitteratur og på nogle af de medier, mellemtrinseleverne ynder at bruge tid på.
Dato
Sted
Evaluering af fp9 i engelsk
Det er ikke engelsklæreren, der skal rette elevernes prøve skriftlige prøve i engelsk, fp9, men derimod den statsligt beskikkede censor. Man har derfor ikke på samme måde mulighed for at følge med i, hvordan udviklingen i prøverne er, og hvad eleverne generelt har svært ved.
Dato
Sted
Børnehaveklassens dag 2021
Kom og vær med til en spændende dag, hvor der er fokus på elevernes trivsel og læring i børnehaveklassen.
Dato
Sted
Flydende læsning i praksis
Når læsekoden er knækket, skal læsningen automatiseres.
Dato
Sted
Evaluering af fp9 i matematik
Det er ikke matematiklæreren, der skal rette elevernes prøve skriftlige prøve i matematik, fp9, men derimod den statsligt beskikkede censor. Man har derfor ikke på samme måde mulighed for at følge med i, hvordan udviklingen i prøverne er, og hvad eleverne generelt har svært ved.
Dato
Sted
Billedkunstfagets dag 2021
Kom og få indsigt i kunstens mangfoldige udtryksformer med udgangspunkt i den aktuelle kunstudstilling på ARKEN.
Dato
Sted
Dansklærerens dag 2021
Tørster du efter at blive opdateret inden for dit fag?
Dato
Sted
Le Tour De France
Det bliver stort! Le Tour de France kommer til Danmark i 2022. Hvad er mere oplagt end at inddrage dette kulturfænomen i din franskundervisning? Du kan arbejde med ’touren’ på utrolig mange måder. Vi afprøver forskellige materialer, som du får mulighed for at tilpasse til din undervisning.